Agafa el meu 0,7% i corre

Si alguna cosa m’agrada de veritat és la capacitat de l’ésser humà per ajudar els altres i en moments com els que estem visquent és una pauta que tots els ens públics han de complir. Parlem de la cooperació.

Hi ha un munt d’entitats que es dediquen a la cooperació i a Sant Boi en tenen el lloc idoni per a la realització dels seus projectes. Per començar estaria bé explicar als lectors del bloc que Sant Boi disposa d’una Regidoria de Cooperació, Solidaritat i Pau que té uns costos força elevats. Cal un departament sencer per aquests temes? Ja comencem malament.
Com a bons ciutadans, l’Ajuntament és soci del Fons Català al Desenvolupament, i a  l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE). Això comporta unes quotes força elevades (molt i molt elevades) i la participació a diferents projectes que tots els santboians, vulguin cooperar o no, paguen.
Em sembla molt i molt bé aquesta aposta per la Cooperació però apostaria per mesures que garanteixin ajut i a la vegada un millor estat de les arques municipals. Recordem el munt de projectes que aquest any el municipi ha deixat en l’estacada per falta de recursos econòmics.

  • A part de la mencionada Regidoria disposem d’ un Centre de Recursos i Documentació per a la Solidaritat al que destinem 24.000 euros més pel seu manteniment i gestió. No podria fer aquesta feina la mateixa Regidoria?
  • <Aquests 24.000 euros podien ser reutilitzats en veritables associacions de cooperació i solidaritat de Sant Boi, que enguany passaran el curs 2010 amb subvencions molt i molt baixes i que fan tasques meravelloses al nostre poble.
  • A sobre es de tenir molta barra que un munt d’associacions de fora del nostre poble SI que es beneficiïn de les subvencions de la nostra vila com ara la  Fundació Josep Comaposada,  Asociación Cooperacció. No es just que les del poble les vegin magres. I a sobre no consta que les mencionades entitats facin activitats al nostre poble i tampoc tenen la seu a Sant Boi.
  • Una altre solució podria ser la destinació de les recaptacions de diferents activitats per a projectes solidaris santboians com ara l’aportació de nou-cents noranta-sis euros (996 euros), equivalent a la recaptació del concert de la Mostra de Jazz, celebrat el dia 28 de novembre de 2008 a Can Massallera  a la Fundació La Marató de TV3 destinada aquest any a la investigació de les malalties mentals greus. Això es va fer i es força positiu que després dieu que el lluitador només diu coses negatives.

I seria  molt dur assabentar-se d’altres coses com que, en el marc dels agermanaments, una entitat folclòrica de la nostra vila ha rebut una mica més de mil euros per portar una verge del seu poble. Seur i els missagers són molt cars, nois. A mi m’han portat un piano fa poc per 200 euros! I a més si jo he pagat la verge la vull disfrutar a casa de tant en tant.

La veritat es que dona la sensació de que a sota la Cooperació n’hi han altres  conceptes com ineptitud, manca de coneixement sobre el que és prioritari i una tendència natural cap a sortir molt bé a les fotos.

3 responses to “Agafa el meu 0,7% i corre

  1. lluitadors informats

    Crec que la prioritat per a un bon lluitador és obtenir una informació real, fonamentada en fets i ben documentada. Existeixen moltes fonts per obtenir-ne les dades necessàries, i no et preocupis, no estan fetes malbé per la demagògia.

  2. ellluitadorsantboia

    En primer lloc donar-te les gràcies per la teva aportació. I parlant d’aportacions… seria molt just que els ciutadans del nostre poble sapiguessin bé on van els diners de les arques públiques no? i ja que estem que ho poguessin decidir… El lluitador es fonamenta sempre en fets reals i constatats. De totes maneres si saps un lloc millor que el meu per aconseguir informació digue-m’ho si us plau. T’estarè força agraït. Una salutació!

  3. Bones company. Aprofito la temàtica del teu article per convidar als teus lectors a venir a l’Olivera aquest dissabte a les 7es Jornades Darianes. Com segurament sabràs, consisteix en la lectura de poesia de Ruben Darío 🙂

    Salutacions!

Deixa un comentari